Internationale Repair Café Week

Tussen 17 en 23 oktober is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd komen dan vrijwilligers bij elkaar om kapotte spullen te repareren. Met de internationale week wordt gevierd dat het Repair Café-concept zeven jaar bestaat.

In Nederland openen tijdens de feestweek ten minste 30 Repair Cafés hun deuren. In totaal organiseren zeker 60 Repair Cafés in 12 landen een extra repareerbijeenkomst. Daarnaast zijn er ook nog honderden reguliere Repair Café-bijeenkomsten. Check de website van Stichting Repair Café voor de openingstijden en adresgegevens van een Repair Café in jouw buurt.

In Heerhugowaard zijn we op zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 14.00 uur geopend, en wel op onze nieuwe locatie: Het Trefpunt van Wonen Plus Welzijn, Rozenlaan 2.
Thema is “Onderhoud aan elektrische apparatuur” met speciale aandacht voor Senseo’s en naaimachines. Wij gaan daar uitgebreid uitleg aan geven.
Bezoekers die alleen komen kijken of met andere defecte apparaten langskomen zijn uiteraard ook van harte welkom.

Samen repareren: een wereldwijde trend
Het allereerste Repair Café werd op 18 oktober 2009 gehouden in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept – waarbij handige vrijwilligers minder handige buurtgenoten helpen met het repareren van kapotte spullen – zich over de hele wereld verspreid. Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés verspreid over 29 landen.

Vrijwilligers over de hele wereld kunnen heel eenvoudig hun eigen Repair Café beginnen, met het Repair Café-startpakket, dat in vijf talen beschikbaar is. Bezoek je een Repair Café, dan help je de afvalberg te verkleinen en reparatiekennis te behouden en te verspreiden. Je komt op een gezellige manier met buurtgenoten in contact. En je strijdt mee voor beter repareerbare spullen. Tot ziens in het Repair Café!

Advertenties